ON-LINE КАТЕДРА

сектори :

 
књиге:
 

У ФОКУСУ

НА - internet.org.rs

НА - internet.co.rs 

Велики потенцијал дигиталне имовине

Е ТЕАТАР

Интернет пријатељи

 

EDU блог

Пратите нас


get('twitter')) == 1) { ?>

Идемо даље, још даље

Интернет клуб  (мреже библиотека  БИБЛИОТЕКЕ НАШЕГ ОКРУЖЕЊА и регионана мрежа  BIBLIOTECA FUTURA) организовали су студијско путовање  колега из Градске библиотеке „Браќа Миладиновци“ из Скопља, Македонија у репрезентативне библиотеке,  овог 18 година самоодрживог пројекта у библиотекраству Србије. Свака библиотека коју су посетили  (Јагодина, Лазаревац, Љиг, Ваљево и Библиотеку града Београда) представила се са акцентом на онај садржај који чини ову библиотечку мрежу кохерентном у библиотечкој заједници Србије. Гости су се у посебном панел програму БИБЛИОТЕКА - ЈУЧЕ, ДАНАС, СУТРА који је оргнизован у тренинг центру Интернет клуба у Врујцима упознали са принципима, али и резултатима рада наше НВО у библиотекарској и информацијској делатности.

Званичну делегацију чинили су: директор Александар Пујовски, секретар Васко Тодоровски, Гордана Андреева програмски раководител, Жаклина Угриновска раководител библиотеке, Анета Механџиска, Биљана Аџиовска-Панџарова, Дарко Пешиќ.. Они су у три дана обишли водеће библиотеке мреже БИБЛИОТЕКЕ НАШЕГ ОКРУЖЕЊА у Србији.

Детаљије о догађају, кликом на наслов...


 

Јагодина је представила своје библиотечке програме који су освојили бројне интернационалне награде, али и срца и животни простор житеља њихове општине. Колеге из Македоније нису одолели да то искрено не прокоментаришу и похвале.

 

Панел програм БИБЛИОТЕКА - ЈУЧЕ, ДАНАС, СУТРА  у тренинг центру Интернет клуба у Врујцима, одузео је највише времана али и пажње. Дипл. инж Вукосав Средојевић и проф. Катарина Марковић су на прави начин подржали идеју Мирка Марковића и  демонстрирали све могућности које може да пружи Интернет клуб  у библиотекарској и информацијској делатности.

 

 Лазаревац, уз репрезентаивни библиотечки простор и јединственим библиотечким подухватом - ФЕСТИВАЛОМ ХУМОРА ЗА ДЕЦУ, који траје 29 година.

 

Ваљево, се између осталог, подичило са пројектом МУЗЕЈ ЗАВИЧАЈНИХ ПИСАЦА.

 

Љиг је поред топлине библиотечког делања у малим срединама са поносом показао своји Дечју градску библиотеку "Слободан Ж. Марковић", која је гостима била од посебног значаја, јер је проф. Марковић био оснивач Катедре за Македонску књижевност у нас.

 

Библиотека града Београда је сама по себи била извор широких интересовања у којој је доминтни утисак код гостију изазвали атрактивни програмски садржаји и простори.

Ово је почетак освајања нових простора у регионалној сарадњи Интернет клуба, који је после програма и пројеката са библиотекарима из Словеније, Хрватске, Црне горе, Босне и Херцеговине, посебно Републике Српске сада стигао до Македоније. Круну овога сегмента рада Интернет клуба, ускоро ће учинити потписивање  "Протокола о региналној сарадњи на развоју и унапређењу библиотечко информативне праксе "  са  Здружението за развој и иновации на библиотеки ИНОВА ЛИБ.