ON-LINE КАТЕДРА

сектори :

 
књиге:
 

У ФОКУСУ

НА - internet.org.rs

НА - internet.co.rs 

Велики потенцијал дигиталне имовине

Е ТЕАТАР

Интернет пријатељи

 

EDU блог

Пратите нас


get('twitter')) == 1) { ?>

ONLINE НЕДЕЉА 2016.

 
Ове године Online недеља одржава се од 14. до 20. марта у телецентрима, школама, јавним библиотекама, невладиним организацијама и едукативним центрима широм Европе.
Активности овогодишње кампање биће усмерене на подизање свести међу грађанима о онлајн сервисима, безбедности на Интернету, кодирању и ИКТ вештинама. Такође, акценат ће бити на промоцији дигиталних послова, подстицању младих и незапослених да стичу и унапређују своје дигиталне вештине.
 
ONLINE НЕДЕЉА У СРБИЈИ
 
Традиционално Србија ће и ове године бити учесник европске кампање Online недеља 2016. IAN Телецентар, као национални партнер кампање у Србији, радиће на промоцији и приближавању информационих технологија својим грађанима и њиховог дигиталног описмењавања и оснаживања.
 
ИСТОРИЈА ОНЛАЈН НЕДЕЉЕ
 
Телецентри Европе иницирали су Online недељу као европску кампању мотивисања што већег броја људи да користе интернет уз подршку локалних ИКТ центара. Од њеног почетка 2010. године у кампањи је учествовало више од 600.000 Европљана из 20.000 едукативних центара широм Европе. Захваљујући кампањи више од 100.000 људи је по први пут користило Интернет.
 
ЗАШТО СУ ВАЖНЕ Е-ВЕШТИНЕ?
 
Е-вештине су од суштинског значаја за професионалце који раде у малим и средњим предузећима, за младе и незапослене који желе да буду конкурентни на тржишту. Такође, битне су и за компаније којима су потребни високо квалификовани радници.
Дигитална писменост је захтев модерног доба који представља склоп знања и вештина које се односе на информационо-комуникационе технологије. У Србији је још увек велики број дигитално неписмених и оних који никада нису користили Интернет и рачунаре.
Током кампање Online недеља поред младих који ће стећи е-вештине, наши старији грађани имаће прилику да направе своје прве кораке у виртуални свет. Кроз различите активности охрабрићемо све оне који се устручавају да започну своје сурфовање интернет пространством, да стекну вештине које ће им омогућити да искористе добробити модерних технологија, да то чине на безбедан начин, и да раде, да се забављају, уче и комуницирају - ONLINE.
.