ON-LINE КАТЕДРА

сектори :

 
књиге:
 

У ФОКУСУ

НА - internet.org.rs

НА - internet.co.rs 

Велики потенцијал дигиталне имовине

Е ТЕАТАР

Интернет пријатељи

 

EDU блог

Пратите нас


get('twitter')) == 1) { ?>

„Дигитална комуникација библиотека у раду са младим корисницима"

Библиотекари Чајетине, први у Србији, завршили су сертификовану обуку за дигиталну комуникацију са корисницима библиотечких услуга. Житељи општине Чајетина ће од 2. марта моћи обједињено да приступе претраживању књига и свим друштвеним мрежама библиотеке, on-line праћењу одређених догађања, електронској пошти (систем 48 сати). Овим је затворен процес унапређења примене свих могућности веб сајта и андроид апликације. Наиме, 28. фебруара 2020. године,  у Библиотеци „Љубиша Р. Ђенић“, одржан је први семинар из програма сталног стручног усавршавања у библиотечко–информационој делатности „ДИГИТАЛНA КОМУНУКАЦИЈА БИБЛИОТЕКА У РАДУ СА МЛАДИМ КОРИСНИЦИМА“, у трајању од шест наставних сати.
Специфичност овог семинара и радионица се огледа у томе што је извођење прилагођено за рад са колегама који непосредно раде са корисницима, библиотекарима и  књижничарима, али и наставницима и професорима књижевности и разредне наставе. 

Програм се састоји од сета интерактивних предавања :
1. Облици дигиталне комуникације 
2. Методи примене дигиталне комуникације  библиотека у свету и методи примене дигиталне комуникације у реалном окружењу библиотека у Србији
3. Библиотеке у дигиталном добу (истраживање тема и увида који ће помоћи у разумевању проблема и изазова јавних библиотека у дигиталном добу)
4. Дигитална писменост – способност коришћења информационих и комуникационих технологија за проналажење, процену, стварање и комуницирање информација  
5. Иновативне библиотечке услуге (примери добре праксе у Србији и региoну) 
6. Сајам идеја (радионица)