ON-LINE КАТЕДРА

сектори :

 
књиге:
 

У ФОКУСУ

НА - internet.org.rs

НА - internet.co.rs 

Велики потенцијал дигиталне имовине

Е ТЕАТАР

Интернет пријатељи

 

EDU блог

Пратите нас


get('twitter')) == 1) { ?>

Семинари Интерет клуба

У мају и јуну 2017. одржан је први круг  семинара Интернет клуба намењен библиотекарима јавних библиотека у Србији.

Библиотека грара Београда и тренинг центар Интернет клуба у Врујцима, окупили су укупно 80 полазника који су са великим интересовањем сзнали шта су актуелне  ''Иновације и трендови у јавним библиотекама'', како остварити прави пут за   ''Коришћење игара у библиотекама'' и на крају како то све објединити по методу ГЕЈМИФИКАЦИЈЕ. Уз сертификате са по 6 бодова НБС и за обједињени велики семинар 2 ЕУРО БОДА наша библиотечка заједница постала је богатија и за 5 новин библио пројеката...


1. У Библиотеци града Београда - 30. маја 2017. одржан је семинар акредитованог програма сталног стручног усавршавања у библиотечко-информационој делатности ''Иновације и трендови у јавним библиотекама''. ( 26 полазника)

Предавач Весна Црнковић, виши дипломирани библиотекар и координатор пројектног развоја у ИНтернет клубу,  својинм  драгоценим, занимљивим и подстицајним професионалним искуствима представила је полазницима семинара иновације у библиотекама данас, као и значајне трендове  међународних струковних удружења ИФЛА и АЛА.Уз обиље примера праксе јавних библиотека  и трендова ИФЛА-е и АЛА-е, овим семинаром дате су идеје и подстицаји за примену нових услуга, решења и деловања јавних библиотека у Србији.

 

2. У Библиотеци града Београда , 31. маја 2017, одржан је семинар акредитованог програма сталног стручног усавршавања у библиотечко-информационој делатности,  ''Коришћење игара у библиотекама''. ( 25 полазника)

Предавач, др Адам Софронијевић,  руководилац  Научног сектора Интернет клуба, у неколико сати трајања програма, представио је полазницима семинара основе, структуру,  специфичности и значења гејмификације, технике пројектовања игара и њене циљеве. Такође, говорено је о мотивацији, активностима и редоследу корака током примене игара у библиотекама. Уз практичан пример студије случаја читања и примере праксе, отворена су важна питања и представљена извесна решења гејмификације.

3. У тренинг центру Интернет клуба у бањи Врујци, у три дана  6, 7, 8.  јуна 2017.  одржан је  21. СЕМИНАР ВИРТУЕЛНЕ БИБЛИОТЕЧКЕ МРЕЖЕ . Семинар је објединио преглед  актуелних  ИФЛА и АЛА  трендова у  библиотекама  са посебним акцентом на  основне принципе коришћења игара и гејмификације за унапређење пословања у библиотекама. Предавачи су сертификовани код THE WARTON SCHOOL UNIVERSITY OF PENNSYLVANIA. ( 30 полазника).

После три дана марљивог рада нешто ново тек долази -  5 пројеката примене игре у раду библиотека за 9 библиотека у Србији и један међународни пројекат библио - деловања. Гејмификацију у свету књига и читања иницирали Проф.др Александар Јерков, др. Адам Софронијевић, Весна Црнковић и Мирко С. Марковић. Била је то прилика да Интернет клуб промовише бању Врујци као центар за лечење библиотекарских заблуда.